Tietosuojakäytäntö

Kuusela & Kuusela Avoin yhtiö (jäljempänä Perhostore tai me) Suojaa yksityisyyttäsi. Noudatamme tietosuojaan liittyviä lakeja.

Henkilötiedoista vastaa rekisterinpitäjä

Kuusela&Kuusela Avoin yhtiö
2925628-8
info@perhostore.fi

Rekisterinpitäjä on vastuussa henkilötiedoistasi.

Rekisteriä hoitava henkilö

Mikko Kuusela
info@perhostore.fi

Rekisterin nimi

Perhostore asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Keräämme ja käsittelemme vain henkilötietoja, jotka ovat tarpeen verkkokauppatoimintamme harjoittamiseen, asiakassuhteiden hoitamiseen ja asianmukaisia kaupallisia tarkoituksia varten. Keräämme tietoja mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Asiakassuhteiden hallintaan ja ylläpitoon
  • Tilauksien hallintaan ja toimittamiseen
  • Tarjouksista tiedottamiseen
  • Verkkokaupan tilastollisiin tarkoituksiin
  • Asiakaspalvelutarkoituksiin
  • Markkinointiviestintään

Emme lähetä asiakkalle markkinointiviestejä ilman asiakkaan lupaa. Asiakas voi liittyä postituslistalle verkkokaupan etusivulla olevan lomakkeen avulla ja näin saada hyödyllistä tietoa tulevista kamppanjoista.

Mitä tietoja keräämme?

Keräämme asiakkaalta vain välttämättömät tiedot tilauksien toimittamista varten. Käsittelemme asiakkaan antamia tietoja jotka ovat:

  • Nimitiedot
  • Osoitetiedot
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Markkinointilupa

Keräämme automaattisesti verkkokaupasta asiakkaan ostotietoja ja verkkokaupan käyttö- ja selaustietoja, sekä laitteen tunnistetietoja (ip-osoite) evästeiden avulla. Lue lisää mitä evästeitä käytämme ja miten käytämme täältä.

Säännönmukaiset tietolähteet:

Säännönmukaisina tietolähteinä toimii muun muassa:

  • Google Analytics
  • Sivustolla olevat lomakkeet, kuten yhteydenotto ja palautuslomake
  • Asiakkailta kerätään henkilötietoa rekisteröitymisen ja tilauksen tekemisen yhteydessä

Verkkokauppamme käyttää Tidio Chat -palvelua. Keräämme chat-palvelun avulla käyttäjän antamia tietoja. Tapauksessamme käyttäjien antamia tietoja ovat vain sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitetta käytetään vastausviestin lähettämiseen asiakkaalle jos hän niin haluaa. Keskustelut on tallennettu Tidion palvelimille. Tidio on täysin GDPR yhteensopiva palvelu. Verkkokauppamme ei käytä chatin kautta saatuja tietoja muuhun kuin chatissä esitettyjen kysymyksien vastaamiseen. Lue lisää Tidion tietosuojasta täältä.

Säilytysajat

Kirjanpitolain mukaan tositteet ja liiketapahtumia koskeva kirjeenvaihto on säilytettävä vähintään kuusi vuotta tilikauden päättymisestä alkaen, eli jopa seitsemän vuoden ajan. Henkilötiedot hävitetään henkilötietolain mukaisella tavalla, kun niiden säilyttämisen oikeudellinen peruste lakkaa tai niin kauan, kun niitä tarvitaan takuu-, palautus- tai reklamaatioasioiden hoitamiseen.

Asiakkuuden perustiedot ja tilaustiedot tuhotaan viimeistään kaksi kuukautta asiakassuhteen päättymisen jälkeen. Asiakassuhde todetaan päättyneeksi kun asiakastilille ei ole kirjauduttu kahteen vuoteen.

Kirjautumattomana tehtyjen tilauksien tietoja säilytetään vain niin pitkään kuin tilaus on käsiteltävänä tai viimeistään 4 kuukauden kuluttua tilauksesta.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterin tietoja saatetaan joutua siirtämään EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle Google Analytics -palvelun takia. Tällöin rekisterinpitäjä noudattaa tämän lakisääteisiä velvoitteita tietosuojan tason varmistamiseksi. Käyttäjätietoja ei kuitenkaan koskaan luovuteta markkinointitarkoituksiin rekisterinpitäjän ulkopuolelle.

Välitämme IP-osoite tietoja Analytiikka- ja tilastointikumppaneille kuten Google Analytics palvelulle, jotta voimme kehittää verkkokaupan käytettävyyttä ja näemme tilastotietoa sivun kävijämääristä. Analyysi- ja personointitarkoituksiin käytetty tieto on mahdollisuuksien mukaan tehty tunnistamattomaksi. Google noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield ‑sopimusta. Lue lisää täältä.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu. Sivusto on SSL-suojattu ja kaikki liikenne on salattua.

Miten tunnistat, että sivusto on SSL-suojattu?

Selaimessa näkyvä (usein vihreä) lukko kertoo, että sivu SSL-suojattu.

Esimerkejä

Google Chrome:

Mozilla Firefox:

Internet Explorer (Harmaa lukko):

 

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista, poistamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Asiakkaalla on myös oikeus kieltää tietojensa käytön suoramarkkinointitarkoituksiin.

Pyyntö henkilötietojen tarkasteluun voidaan tehdä osoitteesta info@perhostore.fi. Pyynnössä tulee selvitä pyytäjän henkilöllisyys, jotta pyyntö voidaan todentaa oikeaksi.

Evästeet

Verkkokauppa käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja verkkokaupan toiminnallisuuksiin. Lue lisää evästekäytännöistä täältä.